Advocaat Hells Angel wil dat griffier getuigt

De behandeling van het wrakingsverzoek van de rechters in het proces van de Hells Angels uit Kortrijk, is uitgesteld naar volgende week donderdag. Joris Van Cauter, advocaat van een van de hoofdbeschuldigden, kondigt nu al aan dat hij het hof van beroep in Gent zal vragen de griffier van de rechtbank van Kortrijk te vorderen om te komen getuigen.

mimeers

In het proces in Kortrijk tegen enkele Hells Angels, werden vorige maand de zetelende rechters gewraakt. Volgens Joris Van Cauter, advocaat van een van de hoofdverdachten, was er telefonisch contact en mailverkeer tussen de griffie van de rechtbank en het federaal parket, zonder dat andere partijen daar kennis van hadden.

In eerste instantie werd de wraking van de drie rechters afgewezen, maar er werd beroep aangetekend. Dat beroep werd donderdag behandeld, en meteen uitgesteld naar 15 maart om iedereen de kans te geven schriftelijk te antwoorden op de conclusies van het openbaar ministerie.

Eigen houtje

Wanneer op 15 maart de eerste kamer van het hof van beroep de zaak opnieuw zal behandelen, zal Joris Van Cauter de voorzitter vragen om de griffier van Kortrijk op te roepen om te komen getuigen. "De griffier zou naar verluidt op eigen houtje hebben gehandeld en zelf contact hebben genomen met het parket, buiten de wil van de rechters om. Dat is ongeloofwaardig. We willen dat de waarheid naar boven komt."

In totaal staan acht personen terecht voor de moordpoging in de nacht van 3 op 4 oktober 2009 op drie leden van de rivaliserende motorbende Outlaws, zes van hen ook voor brandstichting van een motorfiets.

Foto Belga