Heraanleg Azalealei wordt pilootproject voor Bloemenwijk

Print
Hove - Het gemeentebestuur wil de straten van de Bloemenwijk stap voor stap heraanleggen. Deze week wordt begonnen met de Azalealei.
"De heraanleg Azalealei geldt als een pilootproject voor de Bloemenwijk. De komende jaren willen we ook andere straten van deze wijk heraanleggen", zegt schepen van Openbare Werken Jos Peeters (CD&V). Langs de Azalealei staan momenteel nog grootbladige lindebomen. "Het wortelgestel van de bomen stuwt de dals van het voetpad omhoog en veroorzaakt ook schade aan het wegdek. Er zijn ook veiligheidsrisico's voor de onderliggende nutsleidingen en voor de riolering." De lindebomen worden vervangen door haagbeuk en veldesdoorn.

Op donderdag 15 en vrijdag 16 maart worden de lindebomen gerooid. Nadien kunnen de werken voor de nutsleidingen starten. "Deze werken zouden voor 1 mei moeten afgerond zijn, zodat de eigenlijke heraanleg aansluitend kan starten. De nieuwe rijweg en voetpaden zouden nog voor het bouwverlof klaar moeten zijn."

Tijdens de werken zal de Azalealei niet of minder toegankelijk zijn. Alvast tijdens het rooien van de bomen op 15 en 16 maart zal de straat volledig afgesloten zijn, ook voor voetgangers en fietsers. Een beperkte omleiding voor plaatselijk verkeer wordt bewegwijzerd.

Ludwig Van Gelder
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio