Pak meer dossiers bij burenbemiddeling

Pak meer dossiers bij burenbemiddeling

Pak meer dossiers bij burenbemiddeling

Print
Voor het derde jaar op rij heeft de Antwerpse dienst buurt- en burenbemiddeling een recordaantal aanmeldingen ontvangen. Dat blijkt uit het jaarverslag 2011, dat donderdag is voorgesteld.

Opvallend is dat de meeste conflicten gemeld worden door bewoners zelf, wat er volgens buurt- en burenbemiddeling op wijst dat de dienst steeds meer bekendheid geniet. De voornaamste oorzaak voor spanningen was opnieuw geluidsoverlast. 26 procent van de dossiers doorloopt de hele procedure met een positief eindresultaat tot gevolg.

Sinds 2009 werkt de Antwerpse dienst buurt- en burenbemiddeling niet enkel meer met vaste medewerkers, maar ook met vrijwilligers. Op die manier kunnen veel meer dossiers behandeld worden. De dienst voert dan ook actief campagne, onder meer via politie en OCMW.

In 2011 gebeurden er 361 aanmeldingen, tegenover 201 het jaar voordien. Augustus blijft de meest conflictgevoelige maand met 48 meldingen. Naast geluidsoverlast (29 procent) zijn pest- en scheldgedrag (18 procent) en problemen met gemeenschappelijke delen (11 procent) de meest voorkomende oorzaken van conflicten.

Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT