Oplichtster moet asociaal gedrag laten behandelen

Print
De Antwerpse strafrechter heeft Kimberley H. (21) donderdag veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan zeven maanden effectief, en 550 euro boete met uitstel.

De hardleerse oplichtster die al tientallen slachtoffers maakte, moet zich van de rechtbank nu intensief laten begeleiden voor haar "asociaal gedrag".

De vrouw was vorig jaar met een smoesje een kapsalon en een kledingwinkel buitengegaan zonder te betalen. Ze was met deze feiten niet aan haar proefstuk toe. Kimberley H. kreeg in maart 2011 een werkstraf van 300 uur voor ruim 45 gelijkaardige feiten.

Naast onbetaalde restaurantbezoeken, schoonheidsbehandelingen, kledij, pralines en taxiritten had ze de oppas, die slechts enkele uurtjes hoefde te babysitten, een maand met haar baby opgezadeld en haar ook nog eens bestolen.

Kimberley H. had de rechtbank plechtig beloofd dat ze haar leven zou beteren, maar voerde de werkstraf nooit uit. Sterker nog: drie maanden na het vonnis pleegde ze al nieuwe feiten. Ze werd daarvoor in februari bij verstek veroordeeld tot vijftien maanden cel en 550 euro boete, maar tekende verzet aan.

De beklaagde zit momenteel een gevangenisstraf van dertig maanden uit omdat ze haar werkstraf niet uitvoerde. Als ze vrijkomt, moet ze van de rechtbank een vast adres nemen, werk zoeken en zich laten begeleiden voor haar asociaal gedrag en bij haar inkomstenbeheer.

Belga

MEEST RECENT