Zevenhonderd handtekeningen voor geluidswerende schermen aan R6

Print
Sint-Katelijne-Waver - Bewoners uit Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver hebben een actiecomité opgericht omdat ze vrezen dat er geen geluidswerende wanden worden geplaatst bij de doortrekking van de R6.
Het actiecomité bestaat uit bewoners wiens huizen vlakbij de nieuwe R6 zullen staan. "In 2000 is er een milieueffectenrapportage (MER) opgemaakt", zegt Rudi Withaegels van het actiecomité in Bonheiden. "Daarin werd onderzocht welke impact de ring op de omgeving zou hebben en waar er desnoods maatregelen moesten komen zoals geluidswerende wanden tegen de geluidsoverlast. Tot daar was alles in orde. Nu zijn we via een leidende ambtenaar te weten gekomen dat deze maatregelen niet gepland zijn en dat er daarvoor zelfs geen budgetten bestaan."

"In wijk Zorgvliet -Ekelenhoek weten bewoners wat dit betekent. Daar kunnen ze al jaren niet meer slapen met openramen door het lawaai van de R6. Alles staat netjes in de bouwvergunning. Minister Hilde Crevits moet zich hier dus aan houden. Indien dat niet gebeurt, ondernemen we juridische stappen." Intussen zijn er al zo'n 700 handtekeningen ingezameld, die het comité zal overhandigen aan de gemeentebesturen van Sint-Katelijne-Waver en Bonheiden en aan minister Crevits. Bart Ceulemans

Burgmeester Eddy Vercammen (CD&V) zit vandaag samen met het Agentschap Wegen en Verkeer. "Wij hebben inderdaad een onderhoud gehad met een aantal bewoners die langs het toekomstig traject van de R6 wonen", zegt de burgemeester. "De zaken die destijds in het MER werden weergegeven, komen op de vergadering met AWV zeker ter sprake. Ik wacht deze samenkomst af vooraleer verdere initiatieven te nemen."

BaCe
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio