Al 5.000 bezoekers ontdekken Nijntje

Al 5.000 bezoekers ontdekken Nijntje

Al 5.000 bezoekers ontdekken Nijntje

Print
Mechelen - De expo rond de Nederlandse schrijver van Nijntje, Dick Bruna, in het Cultuurcentrum Mechelen is een schot in de roos. In drie weken tijd kwamen er al 5.000 bezoekers langs.
"Het loopt hier bijzonder goed. Tijdens de week krijgen we veel scholen op bezoek. Meer dan honderd scholen hebben hun komst al aangekondigd. Dat zit dus snor", zegt Lies Timperman, medewerkster van Cultuurcentrum Mechelen. Ook de bezoekers zijn laaiend enthousiast.

Amanda Verbergt uit Leest, die 40 jaar voor de klas stond, is er met haar kleinzoon Robbe. "De boekjes zijn zo'n succes bij de kleintjes omdat ze opvallen door hun eenvoud en door de jongeren gemakkelijk te begrijpen zijn. Het zijn bovendien mooie boekjes die al decennia lang meegaan en wellicht nog generaties lang overleven", zegt Amanda.

De expo loopt nog tot en met 3 juni, en is van dinsdag tot zondag geopend van 10 tot 17u. De toegang voor kinderen jonger dan 3 jaar is gratis en min 12-jarigen betalen 3 euro. De normale toegangsprijs is 9 euro.

LDN, SVH

Foto Dirk Vertommen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio