700 handtekeningen voor geluidsschermen op R6

700 handtekeningen voor geluidsschermen op R6

700 handtekeningen voor geluidsschermen op R6

Print
Bonheiden - Bewoners uit Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver hebben een actiecomité opgericht. Ze vrezen dat er geen geluidswerende wanden worden geplaatst bij de doortrekking van de Mechelse ring R6.
De actievoerders hun huizen zullen vlak bij de nieuwe R6 staan. Ze hebben al 700 handtekeningen verzameld. "In 2000 is er een milieueffectenrapport (MER) opgemaakt", zegt Rudi Withaegels van het actiecomité in Bonheiden. "Daarin werd onderzocht welke impact de ring op de omgeving zou hebben en waar er desnoods maatregelen moesten komen, zoals geluidswerende wanden tegen de geluidsoverlast."

Withaegels: "Tot daar was alles in orde. Nu zijn we via een leidende ambtenaar te weten gekomen dat deze maatregelen niet gepland zijn en dat er daarvoor zelfs geen budgetten bestaan. Zo'n geluidswerende muur kost ongeveer 750 euro per lopende meter. Het gaat om enkele honderden meters, dus het gaat om veel geld. De brug in Katelijne, aan de Berlaarbaan, is bijna zes meter hoog, slaapkamerhoogte dus."

"Op dit moment is er nog geen zekerheid over waar er geluidswerende schermen komen", reageert Erika Decorte van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Antwerpen. Vandaag komt het dossier wel aan bod tijdens een vergadering met de gemeenten.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Mechelen

BACE

Foto Dirk Vertommen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio