Gemeente ijvert voor heraanleg dodenkruispunt

Gemeente ijvert voor heraanleg dodenkruispunt

Gemeente ijvert voor heraanleg dodenkruispunt

Print
Ravels - De gemeente Ravels dringt bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan op een versnelde heraanleg van het kruispunt in Weelde-Statie.
De gemeente Ravels heeft samen met de Vlaamse overheid een contract afgesloten om langs de Bredaseweg vanaf het kruispunt in Weelde- Statie tot aan de grens vrijliggende fietspaden aan te leggen. Die werkzaamheden starten vermoedelijk ergens in 2013.
De gemeente Ravels dringt bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan op een versnelde heraanleg van hetkruispunt in Weelde-Statie.

De gemeente Ravels heeft samen met de Vlaamse overheid een contract afgesloten om langs de Bredaseweg vanaf het kruispunt in Weelde-Statie tot aan de grens vrijliggende fietspaden aan te leggen. Die werkzaamheden starten vermoedelijk ergens in 2013.

De gemeente gaat nu bij AWV aandringen om ook het kruispunt van de Bredaseweg met de Steenweg op Baarle-Hertog-Geeneinde-Steenweg op Zondereigen aan te pakken. Op dat kruispunt gebeurden in het verleden al meermaals zware (dodelijke) ongevallen. In december werden Joyce Baelemans en Dorien Vansprengel er nog doodgereden op hun scooter. Het gemeentebestuur denkt zelf aan een rotonde. Een heraanleg zou wel niet meteen voor de nabije toekomst zijn.

Foto Hilde Van Geirt

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio