Syrische haatmail voor Nele Lijnen

Syrische haatmail voor Nele Lijnen

Syrische haatmail voor Nele Lijnen

Print
Vandaag stemt de Senaat over een voorstel tot resolutie van Nele Lijnen (Open Vld) over Syrië. Gisteren al vond de indienster van de resolutie een haatmail in haar mailbox. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

De - uiteraard anonieme - opsteller van de mail noemt de Syrische president Bashar Assad “één van de grootste leiders van de hedendaagse geschiedenis”, en noemt de Syrische oppositie “afgezanten van Al-Qaida”.

“Achterlijke wezens met een groot gedacht van zichzelf zijn het echte gevaar voor de maatschappij. Ook u hoort daarbij. Ik hoop u nooit te moeten kruisen op straat want ik walg van oorlogszuchtige mensen zoals u. U maakt me ziek”, zo besluit de anonieme fan van het Syrische regime.

Nele Lijnen is niet meteen onder de indruk maar heeft op aanraden van de diensten van de Senaat toch klacht ingediend tegen onbekenden.

Veroordeling

In de resolutie, die gisteren unaniem werd goedgekeurd door de bevoegde commissie van de Senaat, en die vandaag ter stemming ligt in de voltallige Senaat, wordt de Belgische regering gevraagd om het gewelddadige optreden van de Syrische veiligheidstroepen en politie scherp te veroordelen.

Er wordt ook gepleit voor humanitaire corridors en een rechtstreekse dialoog tussen de Europese Unie en de Syrische oppositie.

LS
Foto GP

MEEST RECENT