1 / 2

Truus Druyts voor het eerst sinds 2004 weer op tv

Truus Druyts, presentatrice van Heartbeats op JOEfm, staat voor het eerst sinds 2004 nog eens voor de camera. Ze speelt vanavond een gastrol in Danni Lowinski, als een advocate van de dienst Bijzondere Jeugdzorg.

ikerremans

Druyts (41) maakte in het verleden deel uit van de vaste cast van onder meer Wittekerke en Spoed, maar verdween in 2004, na een tweede keer Maya gespeeld te hebben in FC De Kampioenen, van het kleine scherm.

Ze stortte zich als een bezetene op het medium radio, en begon een eigen praktijk als mental coach. “‘Waar de bakker is, kan de brouwer niet zijn’, luidt het gezegde, en zo ging het bij mij ook”, knikt ze. “Acteren verdween naar het achterplan.”

“Tot iemand bij vtm me vorig jaar aansprak: ‘Zeg, er staan zo veel nieuwe series op stapel. Laat nog eens van je horen.’ En dat heb ik gedaan. Létterlijk: ik was er al een tijdje uit, en ik heb aan verschillende productiehuizen laten weten dat ik nog besta.”

Code 37

Inmiddels speelde Druyts ook al een gastrol in het derde seizoen van Code 37, in het najaar te zien op vtm. “Ik zou het niet erg vinden als de telefoon nog vaker zou rinkelen”, zegt ze in Gazet van Antwerpen. “Of ik die anonimiteit van radio niet ga missen? Nee, hoor. Ik heb er van genoten, maar ik heb ook de aandacht van voorbijgangers op straat altijd als een compliment beschouwd."

"Bovendien zijn de Vlamingen zo lief en zacht… Zeggen dat ik er last van had, zou fel overdreven zijn. Nu, ik werd ook de voorbije jaren nog herkend, hoor. Ik heb kennelijk een herkenbaar stemgeluid. Van zodra ik mijn mond opentrek, is het om zeep (lacht).”

STVA

NIET TE MISSEN