"Appartementen zullen er beter uitzien dan voor brand"

Appartementen zullen er beter uitzien dan voor brand

"Appartementen zullen er beter uitzien dan voor brand"

Print
Hoboken - Twee maanden na de aangestoken brand in het grote flatgebouw op de Weerstandlaan, druppelen de bewoners mondjesmaat binnen. De lift is nog niet hersteld, en dat houdt de hoogste bewoners uiteraard tegen. Tweehonderd bewoners werden geëvacueerd bij de brand. Eén vrouw kwam om.

De bewoners van de linkerhelft van het gebouw konden vrijwel meteen weer naar huis. Maar de rechtervleugel was er veel erger aan toe. Er was geen elektriciteit meer en de lift was total loss. Wie nergens terechtkon, werd geholpen door de stad. De verzekering AG komt voor hen sindsdien met 400 tot 650 euro per maand tussen.

“Sinds een week of twee is de elektriciteit hersteld en druppelen de bewoners mondjesmaat binnen”, zegt verzekeringsmakelaar Wim Denkens. “De appartementen op de verdiepingen nul tot vijf zijn nagenoeg vol, die tussen zes en tien stilaan. Hangt er natuurlijk vanaf of de bewoners trappen kunnen doen of niet. De appartementen boven de tiende verdieping daar woont nog niemand. Logisch ook.”

Al zal het normaal niet meer te lang duren. “We hopen erop dat deze week de lift werkt”, zegt Denkens. Van alle appartementen wordt een expertiseverslag opgemaakt. “Daarna worden de vergoedingen per appartement uitgekeerd”, zegt Denkens. “Maar de brand heeft AG nu al 350.000 euro gekost. Alleen voor de elektriciteit alleen al 250.000 euro.”

Andere maatschappij

AG zal het blok dan ook niet meer verzekeren. Denkens is volop bezig met de zoektocht naar een nieuwe maatschappij. Niet evident natuurlijk, want de brand van 4 januari is aangestoken, er is geen dader gevonden, en het was ook niet de eerste keer. Dat de verzekeringspolissen behoorlijk duurder zullen worden, zal dan ook niemand verrassen.

Maar er is ook goed nieuws. “De appartementen waren oud en sowieso wel eens aan vernieuwing toe”, zegt Denkens. “Nu zullen de appartementen er sowieso beter uitzien dan voor de brand.”

SyMa

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio