Jarige Editors op Rock Werchter

Print
De organisatie van Rock Werchter komt met zeven nieuwe namen. Zaterdag wordt een topdag op het festival, met Editors als headliner. Net voor Tom Smith en de zijnen treedt The xx aan, de Londense groep die in 2009 een overrompelend debuut afleverde. Andere namen die aan de affiche zijn toegevoegd: Within Temptation, The Temper Trap, 't Hof van Commerce, Die Antwoord en The Hickey Underworld.

Editors blazen dit jaar tien kaarsjes uit. Werchter en Arras worden hun enige zomerconcerten. Net voor Editors treedt The xx op het hoofdpodium aan. Ook zij zijn bezig met nieuw werk, na hun sterke debuut uit 2009.

'T Hof van Commerce mag op zaterdag het hoofdpodium openen. De West-Vlaamse hiphoppers zijn terug na een lange afwezigheid. Andere Belgen die opener van dienst mogen zijn, maar dan op zondag, zijn The Hickey Underworld, bekend van onder meer de single 'Future Words' en nu met een nieuwe plaat in de rekken.

Op donderdag wordt de Nederlandse metalgroep Within Temptation aan de affiche toegevoegd. Het Australische The Temper Trap, met 'Sweet Disposition' verantwoordelijk voor een van de grootste oorwormen van 2009, komt op vrijdag hun nieuwe album voorstellen dat net voor Werchter verwacht wordt. Met Die Antwoord staat op zondag voor het eerst een Zuid-Afrikaanse groep op de affiche.

MEEST RECENT