Stad verbouwt Zwembad Stadspark tegen 2014

De stad Turnhout gaat drie miljoen euro investeren om het zwembad Stadspark grondig te herstellen én te verbouwen. De opening is voorzien in 2014.

Toon Verheijen

Het zwembad Stadspark opende in oktober 2005 en koste iets meer dan 10 miljoen euro. In oktober 2009 ging het voor lange tijd dicht wegens veelvuldige elektriciteitspannes en waterlekken. In januari 2011 ging het weer open om definitief de deuren te sluiten in april 2011. Sindsdien was het zwembad niet meer open.

Nu heeft een ingenieurs- en architectenbureau plannen voorgesteld voor een duurzame oplossing voor het zwembad. Kostprijs voor de herstelling én de verbouwing van het bad worden geraamd op 2.9 miljoen euro. De wildwaterbaan en de familieglijbaan zouden verdwijnen en plaatsmaken voor drie ruime kinderbaden. Het huidige kinderbad wordt omgebouwd tot een opvangbad voor een glijbaan van zo’n 60 meter lang.

De definitieve beslissing over het project valt op 28 maart. Daarna kan gestart worden met het opmaak van een definitief plan en het aanvragen van de vergunningen. De opening is voorzien voor de lente van 2014.

Lees woensdag alles in Gazet van Antwerpen, editie Kempen.

Toon Verheijen

Foto: © ESSA

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio