Van Rompuy haalt uit naar De Wever

Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V verwijt N-VA-voorzitter Bart De Wever dat hij zichzelf tot inzet van de lokale verkiezingen maakt. "Het gaat in oktober niet meer over de toekomst van uw gemeente en de beste kandidaten om dat waar te maken, maar over een partij N-VA en haar leider", schrijft hij op zijn blog.

fvangarderen

Volgens Van Rompuy toont De Wever elke dag het diepste misprijzen voor de klassieke Vlaamse partijen die de democratie in Vlaanderen zouden negeren, maar gedraagt hij zich op basis van opiniepeilingen al als de vertegenwoordiger van de meerderheid van Vlaanderen.

Hij wil minister-president worden van een nieuwe Vlaamse regering, maar weigert klassieke onderhandelingen te voeren met de Franstaligen en de andere Vlaamse partijen.

"Daarbij wil hij rechtstreeks met het Waals gewest (Brussel doet er niet toe) het confederalisme negotiëren", gaat hij verder. Dat de grondwet daarvoor moet worden opzijgezet is geen probleem, ondanks het feit dat de N-VA zich momenteel net wegens grondwettelijke redenen verzet tegen de voorgestelde aanpassing van grondwetsartikel 195.

Belga

Foto: Photonews

Vastgoed

Jobs in de regio