Lokeren verwijst Westerlo naar laatste plaats

Na de thuisnederlaag in de heenwedstrijd (2-4) en het verlies in de achtste finales van de beker (3-1) verloor Westerlo zaterdag een derde keer van Lokeren.

drombouts

Na de 2-5 van vorige week op het veld van de tegenstander in de bekerfinale, Kortrijk, betekent dit een nieuwe overtuigende zege van het team van oefenmeester Peter Maes dat na de winterstop sterk bezig is.

Wegens een groot aantal geblesseerde en geschorste spelers moest zowel Peter Maes als Jan Ceulemans een fel gewijzigd elftal aan de aftrap brengen. Met Finnbogason was het een van de nieuwkomers in het Lokerse team die na een goed kwartier zijn ploeg op voorsprong bracht. De IJslander, nog maar de vierde keer aan de aftrap dit seizoen, verlengde met het hoofd een gave voorzet van El Mouataz in de openingstreffer.

Westerlo reageerde met een slecht gericht schot van Reynaldo maar werd snel op een 2-0 achterstand geplaatst. De bezoekende doelman liet zich verrassen door een eerder onschuldige vrijschop van Taravel vanop zeker 25 meter. Lokeren ging op zijn elan door en kon in de eerste helft nog een derde keer scoren. Finnbogason loodste Mokulu door de bezoekende afweer.. De Westelse doelman kon in eerste instantie de Lokerse spits van de 3-0 houden maar verkeek zich op de herneming van Harbaoui die zo zijn achtste van het seizoen mocht scoren.

De ploeg van Jan Ceulemans probeerde na de rust de bakens te verzetten maar Luz verkwanselde de kans om zijn ploeg in de wedstrijd te brengen. Even later moest Copa goed plat om Reynaldo van een bezoekende treffer te houden.Even later werd Harbaoui in de Westelse zestien foutief van de bal gehouden door Cools met een terechte strafschop als gevolg. Het was doelman Barry Boubacar Copa die deze mocht nemen. De Ivoriaan deed dat feilloos.

DDT

LOKEREN: Copa, Tiko, Gueye, Taravel, El Mouataz, Mokulu, Fevang, Trompet, Finnbogason, Patosi, Harbaoui. WESTERLO: Vanhamel, Cools, Ngolok, De Greef, Farssi, Vanthournout, Juandé, Goor, Annab, Luz, Reynaldo. Vervangingen: 46' Ngolok door Scheurmans, 60' Patosi door Leko, 61' Annab door Kabasele, 72' Juandé door De Smet, 74' Finnbogason door De Pauw, 83' Trompet door De Bock. Scheidsrechter: Wim Smet. Toeschouwers: 4.925. Doelpunten: 19' Finnbogason 1-0, 26' Taravel 2-0, 36' Harbaoui 3-0, 62' Copa (strafschop) 4-0. Gele kaarten: Juande (fout) Gueye (fout).

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws