Actieplan homofoob geweld op komst

Er komt een nationaal actieplan tegen homofoob geweld tegen juni van dit jaar. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet in de Kamer aan Eva Brems (Groen; foto).

Milquet (foto) vertelde dat ze al contacten heeft gehad met de drie nationale koepelorganisaties van homo's en lesbiennes, met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen.

drombouts

Die contacten zullen voortaan om de drie maanden plaatsgrijpen.

Milquet, die zich enkele weken terug nog verzette tegen de aanwezigheid van homoseksuele politiemensen in uniform op de Gay Pride, zei gisteren dat ze de Rainbow Cops, een werkgroep van homoflikken, "steunt". In de Kadernota Integrale Veiligheid, een soort van veiligheidsplan dat samen met de gemeenschappen wordt opgesteld, zal homofoob geweld als actiepunt opgenomen zijn.

Eerder werd Milquet door de homogroepering Outrage! aangevallen als "kwezel" omdat ze in haar hele beleidsnota van 33 pagina's geen enkel concreet voorstel tegen homofoob geweld had geformuleerd en slechts 11 regels aan dit thema had gewijd. De organisatie was ook boos omdat volgens de beleidsnota alleen maar seksistische beledigingen tegen vrouwen strafbaar moeten worden en niet die tegen holebi's.

Meer over het (falende) beleid tegen homofoob geweld vindt U op de expertenpagina van John De Wit.

JDW

Foto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER