Pennenzakkenrock terug naar roots

Het kinderfestival Pennenzakkenrock aan het Zilvermeer in Mol keert voor de 18de editie dit jaar terug naar zijn roots en biedt vooral jong talent een plaats op de affiche.

drombouts

Kinderidolen Laura Omloop en Ian Thomas en de 16-jarige Songfestivaldeelneemster Iris zijn de eerste namen die de organisatie donderdag bekendmaakte.

Pennenzakkenrock krijgt dit jaar voor het eerst een Waalse tegenhanger en er bestaan ook plannen voor een Nederlandse editie. "Pennenzakkenrock is een sterk merk en duidelijk een concept dat breder is dan Vlaanderen", klinkt het.

Dans

In samenwerking met onder meer de Katholieke Hogeschool Limburg en de Dansliga Sportfederatie zet het festival dit jaar 'Time to Dance, I Like' op poten. Dat project wil dans en beweging promoten via de lagere school. Na enkele lessen choreografie wordt in mei een danswedstrijd tussen de deelnemende scholen georganiseerd.

Na de erg hete editie van vorig jaar besteedt de organisatie extra aandacht aan de gevaren van zonnebrand. Er komt een 'zonnemelkbar' waar kinderen leren waarom en hoe ze zich tegen de zon moeten beschermen.

Pennenzakkenrock vindt plaats op donderdag 28 juni, van 08.30 tot 16.30 uur. Groepstickets kosten nog tot 30 maart 6 euro per leerling, nadien wordt dat 9 euro. Individuele bezoekers betalen respectievelijk 10 en 12 euro.

Archieffoto Hilde Van Geirt

MEER OVER Mol

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio