Gestolen grafbeelden teruggevonden

De recherche van de lokale politie Mechelen heeft een mooi staaltje speurwerk geleverd. Alle waardevolle bronzen beelden die recent werd gestolen op de stedelijke begraafplaats zijn terecht.

Sven Van Haezendonck

De dieven sloegen in de nacht van zondag op maandag hun slag op het oudste perk van de begraafplaats in de Ziekebeemdenstraat. Bij de roof werden ook tientallen Christusfiguren ontvreemd, waardoor grafzerken werden beschadigd. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) is blij dat de politie zo snel resultaat heeft geboekt.

"Het onderzoek loopt nog, en meer details kunnen wij voorlopig niet kwijt. Omdat de beelden emotioneel zo'n grote waarde hebben, wilden wij het nieuws nu al bekendmaken", zegt hij.

Somers geeft het politiekorps een pluim. "Het bewijst dat onze agenten en rechercheurs elk crimineel feit ernstig nemen." Als blijk van erkentelijkheid voor het werk van de Mechelse politie wil Somers een van de teruggevonden beelden een nieuwe, veiligere plek geven aan de Lange Heergracht. Die ligt vlakbij het politiecommissariaat in de Frederik de Merodestraat.

SVH, LDN

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio