Niet alle ministers besparen op eigen bedrijfswagen

Print
Niet alle ministers besparen op eigen bedrijfswagen

Niet alle ministers besparen op eigen bedrijfswagen

De ministers en staatssecretarissen van de federale regering hebben de afgelopen maanden al heel wat maatregelen aangekondigd/goedgekeurd betreffende bedrijfswagens. Nu willen enkelen onder hen ook zelf hun ecologische voetafdruk en het kostenplaatje van het wagenpark inperken door te besparen op hun dienstauto's. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het opzet is nobel: dure dienstauto's vervangen door kleinere, schonere en minder dure exemplaren. Zo kiezen minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) en staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) bijvoorbeeld voor de hybride Peugeot 508 RXH.

Toch lijkt niet iedereen te kiezen voor een ecologischere en/of goedkopere wagen. Zo blijft premier Elio Di Rupo trouw aan zijn Audi A6. Ook minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) en staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) zijn van plan zo een wagen te kopen.

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) zou zelfs van plan zijn om een Volkswagen Touareg aan te schaffen, niet meteen een milieuvriendelijke auto maar wel groener dan de Mercedes S 300D van zijn voorganger André Flahaut(PS).

Ook staatssecretaris voor Leefmilieu Melchior Wathelet (CHD) kiest voor een Volkswagen: een Sharan in plaats van zijn huidige Audi A6. De monovolume maakt het hem alleszins mogelijk om te carpoolen met zijn kabinetsmedewerkers.

Minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) tot slot blijft trouw aan BMW. Haar derde wagen van het Duitse merk wordt "een milieuvriendelijkere versie" van haar oude 520.

Foto Belga

MEEST RECENT