Annick De Ridder prijkt in Runner's World

Annick De Ridder prijkt in Runner's World

Annick De Ridder prijkt in Runner's World

Print
Antwerps Open Vld-politica Annick De Ridder is al drie jaar een fanatieke loopster. Dat is ook het loopmagazine Runner’s World niet ontgaan.

Vlaams parlementslid De Ridder snoerde drie jaar geleden voor het eerst haar loopschoenen aan. Ondertussen heeft ze al een marathon in de benen.

“Twee jaar geleden werd ik lid van de Managers Marathon Club”, zegt De Ridder. “De club heeft mijn naam doorgegeven aan het tijdschrift.”

Nieuwe inzichten

Volgens De Ridder zorgde het lopen voor een ommekeer in haar leven. “Het joggen droeg bij aan nieuwe inzichten”, zegt de politica. “Ik kan nu dingen in het juiste perspectief plaatsen, ze relativeren en tot rust komen. Lopen is synoniem voor zaligheid.”

De politica geniet vooral van haar twintig kilometer lange ronde langs de Zeevaartschool en langs de petrochemische bedrijven. “Ik krijg daar een dubbel gevoel bij”, zegt De Ridder. “Eén: ik ben aan het lopen, en dat is heerlijk. Twee: ik loop in het hart van Antwerpen, en in de kern van haar economie. Dan word ik weleens emotioneel.”

SVW

Foto: Ludo Mariën

.

Nu in het nieuws