Bourgeois: "Maingain stookt onrust met oproepingsbrieven"

Bourgeois: Maingain stookt onrust met oproepingsbrieven

Bourgeois: "Maingain stookt onrust met oproepingsbrieven"

Print
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) is niet te spreken over de oproep van FDF-voorzitter Olivier Maingain (foto) aan de FDF-burgemeesters in de Vlaamse rand om de oproepingsbrieven bij de lokale verkiezingen opnieuw in het Frans te versturen.

"Maingain is onrust aan het stoken", zei Bourgeois maandag op Radio 1.

Maingain gooide zondag opnieuw een steen in de kikkerpoel. Hij riep de FDF-burgemeesters in de Vlaamse rand op om de oproepingsbrieven bij de gemeenteraadsverkiezingen in het Frans op te stellen.

De FDF-voorzitter verwees daarbij naar uitlatingen van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH), die onlangs stelde dat de federale wetgeving primeert boven rondzendbrieven van de deelstaten.

Vlaams minister Bourgeois hekelt zowel de houding van Maingain als de uitlatingen van Milquet. "Milquet is niet bevoegd. Ze zou zich daar beter niet mee moeien", aldus de N-VA-minister.

Bourgeois herhaalt dat de Vlaamse omzendbrieven bevestigd zijn door de Raad van State en dat de Vlaamse regering de omzendbrieven onverkort zal blijven toepassen.

Belga

Nu in het nieuws