Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Actrice Yvonne Verbeeck (98) overleden

De Antwerpse zangeres en actrice Yvonne Verbeeck is overleden. De Antwerpse was bij het grote publiek vooral bekend om haar gastrollen in de sketches van ‘Gaston en Leo’ en haar optredens in soaps en films. Ze stierf zondag omstreeks 6.30 uur in haar slaap in het Antwerpse rusthuis Nottebohm, waar ze woonde. Verbeeck werd 98 jaar.

ikerremans

Yvonne Verbeeck werd op 7 december 1913 geboren in Rumst. Daar kreeg ze ook de titel ereburger en een bronzen borstbeeld als eerbetoon op de Markt.

Lees ook: "Yvonne was beste komische artieste van hele wereld"

De Zingende Nachtegaal

Yvonnes zangcarrière begon al op jonge leeftijd. Later ging ze een opleiding volgen aan het Conservatorium in Antwerpen. Zij studeerde er af met een grote onderscheiding. Na haar studies kon Yvonne al meteen aan de slag als klassieke zangeres bij de NIR, de toenmalige VRT.

Tijdens die oorlogsjaren begon Yvonne haar theatercarrière uit te bouwen. Ze was te zien in verschillende blijspelen, operettes en komedies en kreeg de bijnaam ‘de Zingende Nachtegaal’. Enkele van de theaterstukken waarin Yvonne een rol speelde waren ‘Een Hollands Wijfje’, ‘Fientje Beulemans’ en ‘Pygmalion’ waar Yvonne een verbluffende rol als Eliza Doolittle speelde.

Gaston en Leo

Yvonne kreeg vooral naam toen ze naast Gaston Berghmans en Leo Martin in de komische sketches van 'Gaston en Leo' meespeelde.

Bekijk hieronder een sketch van Yvonne Verbeeck, samen met Gaston en Leo:

Ondanks haar hoge leeftijd bleef Yvonne nog lang actief in de showbizzwereld. Ze trad ook op voor goede doelen en voor bejaarden. In 2003 speelde ze nog een gastrol op televisie in de Vtm-humorserie 'Hallo België' als Filomeentje. In 2008 was ze te zien in de serie 'Zone Stad' waarin ze een getuige van een ongeval speelde.

Na een ongeval in 2006 waarbij ze hete koffie over haar been gekregen had, lag Yvonne een tijdje in coma in het ziekenhuis. Ze moest een huidtransplantatie ondergaan voor haar brandwonden. Na een moeilijke herstelperiode kwam het uiteindelijk toch nog goed met haar gezondheid.

Showbizzlegende

Om haar publiek te bedanken, maakte ze in 2005 nog een dvd, getiteld 'Artiestenleven', met een monoloog waarin ze haar publiek uitlegt welke energie ze van hen kreeg in haar carrière van ruim 75 jaar.

Yvonne Verbeeck wordt aanzien als een legende in de Vlaamse showbizz. Ze stierf in haar slaap in het rusthuis waar ze verbleef. Ze werd 98.

Vastgoed

Jobs in de regio