Groen vraagt Zone 50 in landbouwgebied

Groen vraagt Zone 50 in landbouwgebied

Groen vraagt Zone 50 in landbouwgebied

Print
Kontich - Op de meeste landbouwwegen in Kontich mag men 90 km/u rijden. Dit geldt ook zo voor industriegebieden. Groen vraagt dat die snelheid verlaagd wordt tot 50km/u. Het gemeentebestuur gaat voorlopig niet in op die vraag.
"We horen veel klachten van fietsers, vooral in de regio Waarloos en Kontich-Kazerne," zegt Bart Van der Spiegel (Groen). "De politie raadt fietsers zelfs af om door het industriegebied Blauwe Steen te fietsen." Groen zal op de volgende gemeenteraad een plan voorleggen om de snelheid te verlagen tot 50km/u. "Het is geen ingewikkelde maatregel die veel werk vraagt."

Het gemeentebestuur gaat voorlopig niet in op het verzoek zegt burgemeester Luc Blommaerts (CD&V): "We plannen een algemene herziening van het mobiliteitsplan in 2013, waarvoor er ook overleg nodig is met de buurgemeenten. Op dit ogenblik zijn er nog te veel lopende dossiers die eerst afgewerkt moeten worden."

Mobiliteitsambtenaar Gwenda Van Woensel voegt toe dat alleen een aanpak met visie zinvol is: "Als we nu wat bordjes plaatsen met 50km/u zal dat alleen leiden tot klachten over het niet respecteren van die snelheidsbeperking."

Philippe Desmet

Foto van Luc Blommaerts: archief

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio