Aannemer tilt werfkraan over gebouwen

Print
Duffel - In het centrum van Duffel-West wordt op vrijdag 24 februari op spectaculaire wijze een grote werfkraan over enkele gebouwen getild. Enkele staten worden voor het verkeer afgesloten.
Dit alles heeft te maken met een omvangrijk renovatieproject aan de panden Kiliaanstraat 86-88, in de Leopoldstraat tussen de nummers 6 en 8 en in het binnengebied tussen deze woningen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Vastgoedplus. Die verbouwt de bestaande panden tot een appartementsgebouw met vier woongelegenheden, twee handelszaken en zeven parkeerplaatsen.

"Zowel het pand in de Leopoldstraat als het pand Kiliaanstraat 88 zijn opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed. Het pand in de Leopoldstraat is een art-nouveau getint bedrijfsgebouw uit 1905. Het is een smal rijhuis met kleurige bakstenen puntgevel en twee bouwlagen. Het uniek gebouw heeft een poort en laadluik. We zijn blij dat de bouwheer dit erfgoed respecteert door de gevels te behouden", zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Luc Wuyts (CD&V).

Eddy Mandelings van nv Vastgoedplus heeft samen met de gemeente een oplossing gezocht om de werfkraan niet op de openbare weg te plaatsen.
Hierdoor beperkt hij de hinder aan het plaatselijk verkeer en de handelaars tot een minimum. De werfkraan zal op een immense betonnen blok bevestigd worden in het binnengebied van het renovatieproject. De kraan moet wel eerst over de bestaande gebouwen getild worden.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio