Ludo Geluykens publiceert derde thriller in drie jaar

Ludo Geluykens publiceert derde thriller in drie jaar

Ludo Geluykens publiceert derde thriller in drie jaar

Print
Ranst - Met “Een drug te ver” zet auteur Ludo Geluykens zijn speurders Bruno Somers en Paul de Winter aan het werk in het Lierse drugsmilieu.
Net als in zijn eerder thrillers “Moord op de scheidsrechter” en “Adellijke intriges” situeert de auteur de criminele feiten in zijn onmiddellijke omgeving. “Mijn eerste boek speelde zich af rond de voetbalconfrontatie tussen Lierse en Antwerp en op de cover van “Adellijke intriges” gebruikte ik een foto van het Vrieselhof in Oelegem. Nu staat er een Lierse brug op de omslag. Het verhaal begint in de Emblemse jachthaven en ook het MAS en Oostende spelen een rol in het verhaal. Mensen vinden het fijn om dingen te herkennen. De lezers vertellen me dat zelf en in de Ranstse bib sta ik tussen de tien meest uitgeleende fictietitels.”

De auteur heeft het hele schrijfproces helemaal in eigen handen genomen. “Met mijn eerste boek heb ik nog geprobeerd om een uitgever te vinden maar dan moet je zo veel toegevingen doen qua stijl en presentatie dat je het eindproduct bijna niet meer als je eigen boek kan zien. Ik ben nu met uitgeverij Leesgenot mijn eigen uitgever en zo bepaal ik nu met mensen uit mijn onmiddellijke omgeving hoe het boek er zal uitzien. Mijn vrouw en dochter lezen de tekst na om er taalfouten uit te halen , mijn zoon controleert de juridische facetten en mijn schoonbroer zorgt voor de fotografie. Ik heb nu ook een heel goed beeld van waar mijn boeken best verkocht worden. Het is opvallend dat ze het goed doen in Brugge. Van mijn twee vorige romans zijn er nu al ongeveer 2.000 exemplaren verkocht en dat vind ik heel behoorlijk. Ik verkoop mijn boeken ook gedeeltelijk zelf op jaarmarkten en kerstmarkten. ”

Het ziet er niet naar uit dat dit de laatste speurdersopdracht wordt voor het duo Somers - De Winter. “ Ik probeer het tempo van een boek per jaar vol te houden. Van de volgende thriller moet ik nog zo’n vijftig pagina’ s schrijven. Ik doe het naast een full time job dus bijna al mijn vrije tijd gaat naar het schrijven. Ik jog ook nog wel heel regelmatig maar dat is een prima manier om oplossingen te vinden voor als ik vast zit met mijn verhaal. Ik ben toch heel dikwijls bezig met dat schrijven. Het gebeurt ook wel vaker dat ik ’s nachts opsta om een inval te noteren. Voor dit verhaal was ik vertrokken van het idee dat er zo veel drugs worden ontdekt door de politie dat het niet anders kan dat veel mensen waarvan we het niet vermoeden toch drugs gebruiken. “

Korpschef presenteert thriller

Ludo Geluykens stelt zijn nieuwe thriller voor in de Ranstse bib op woensdag 7 maart vanaf 19 uur. Als gastspreker kon hij de Lierse korpschef WernerCazaerck strikken. “Hij heeft mijn drie boeken gelezen en was meteen bereid om “Een drug te ver” in te leiden. Hij staat een beetje model voor mijn hoofdcommissaris Frans Peeters en op mijn vraag of ik de realiteit niet de veel geweld aandoe antwoordde hij dat het best meeviel. “Alleen moeten echte politiemensen wel meer papierwerk verrichten maar daar kan je geen thriller over schrijven.”

www.ludogeluykens.be

Sylvain Liekens

Foto Raymond van Beygaerden

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio