Stad investeert in planten en bomen

Vandaag begint de stad met het aanplanten van meer dan 27 000 planten en 116 bomen. Dat moet de leefomgeving aangenamer maken.

Christof Willockx

In januari startte de stad met de aanplanting van 132 nieuwe bomen. In het voorjaar komen daar nog eens 116 bomen bij. Voorts komen er ook 27 209 planten bij. De stad belooft dat het om planten voor alle seizoenen gaat.

De wintergroene beplanting zal voornamelijk worden gebruikt in boomvakken om tijdens de sombere wintermaanden een groene straat te creëren.

Opvallend is de aanplanting van 81 bomen in de Koning Albertstraat. De buurtbewoners waren daar zelf vragende partij om de oude bomen te vervangen. De stad zal er Rode Veldesdoornen aanplanten. Die bomen zijn klein maar sterk en bestand tegen strooizout. De bladeren van de bomen variëren van dieprood naar groenrood. "Door deze opvallende bladkleur zal de Koning Albertstraat opfleuren. Om het groen zo lang mogelijk in het straatbeeld te houden, wordt hier bovendien bijkomend ook nog wintergroene onderbeplanting voorzien", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld).

Alle aanplantingen kosten samen ongeveer 164 000 euro en zullen zo'n maand in beslag nemen.

CWil

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio