Onteigening dreigt in Van Boeckellaan in Lier

Print

Onteigening dreigt in Van Boeckellaan in Lier

Lier - Wanneer de tweede ontsluiting van de Antwerpse haven niet via een spoortunnel maar via sleuven gebeurt, dan moeten er in de Van Boeckellaan in Lier huizen onteigend worden. Infrabel heeft de bewoners hiervan nog niet op de hoogte gebracht.
Voor het nieuwe spoortracé zijn momenteel nog twee varianten in onderzoek.
Het eerste tracé omvat één geboorde tunnel van Merksem of Schoten tot de aansluiting met lijnen 15 en 16 ten oosten van Lier.

Het tweede tracé start via de reservatiestrook A102 om dan vanaf Mortsel aan te sluiten op de bestaande spoorlijn 15 (Berchem-Lier). Deze wordt dan ontdubbeld, waarbij de nieuwe en bestaande sporen in ingraving worden gelegd. Dit gebeurt deels in overdekte sleuf en deels in open sleuf.

Eind dit jaar beslist de Vlaamse regering welk tracé het wordt. De geboorde tunnel heeft op Lier haast geen impact, want de treinen komen pas voorbij Lier, in de buurt van het station van Kessel, weer bovengronds.

Het tracé via sleuven daarentegen is veel ingrijpender voor Lier. Om de twee extra sporen te kunnen aanleggen, is meer plaats nodig. Daarom moeten er in de Van Boeckellaan een tiental huizen verdwijnen.

Chris VAN ROMPAEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio