Vlaamse ‘Oh Oh Cherso’ in de vuilnisbak gekieperd

2BE filmde een realityreeks rond acht fuivende Limburgse jongeren op het Griekse eiland Chersonissos. De promocampagne liep al, maar wellicht zal de Vlaamse versie van ‘Oh Oh Cherso’ niet uitgezonden worden.

awillems

‘Oh Oh Cherso’ moest het paradepaardje worden van 2BE tijdens het lenteseizoen. In Nederland werden al twee Cherso-reeksen ingeblikt en die scoorden tot anderhalf miljoen kijkers. Kleine zender 2BE toonde uiteraard ook interesse en liet in augustus 2010 uitgekozen Limburgse jongeren overvliegen naar het partyeiland Chersonissos. Hoogstaande televisie levert het niet op, maar hoge kijkcijfers wel. Eerst zou de serie in het najaar worden uitgezonden. Vervolgens werd de boel uitgesteld naar 27 februari en vorige week werd de datum verschoven naar 5 maart.

Maandag zou het programma in dancing Carré in Willebroek aan de pers worden voorgesteld. Maar vrijdagnamiddag liet 2BE plots weten dat het persmoment zou worden geannuleerd. Al gauw bereikten ons berichten van betrouwbare bronnen binnen de Vlaamse Media Maatschappij dat het hele programma in de vuilnisbak is gekieperd.

Schade

Eén van de redenen zijn de reacties op de castingtapes die de voorbije dagen online werden gezet. Uit de getoonde beelden kwamen de jongeren naar voren als een stelletje dommeriken uit wier mond geen enkel verstandig woord kwam. Naar verluidt zijn er toplui binnen de VMMa die van mening zijn dat het programma schade kan berokkenen aan het imago van de zender 2BE. Medewerkers hebben te horen gekregen dat alle materiaal dat nog online te vinden is van ‘Oh Oh Cherso’ verwijderd moet worden.

Uiteraard belden we ook met de VMMa voor een reactie. Zij ontkenden vrijdagavond het schrappen van het programma en zeggen dat het gaat om een “optimalisatie van het programmaschema” en “dat er nog geen nieuwe datum is geprikt”. Maar onze bronnen zijn formeel: ‘Oh Oh Cherso’ komt niet op 2BE.

Martijn Verlinden, een van de Limburgse jongens die mee waren naar Chersonissos, is door de VMMa op de hoogte gebracht van het uitstel. “Dat het zou afgevoerd worden, daar heb ik geen weet van,” reageert hij. “Ze hebben ons ook niet gezegd waarom het alweer is uitgesteld. Duidelijkheid zou welkom zijn.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio