Murdoch wil nieuwe krant op zondag in Groot-Brittannië

Murdoch wil nieuwe krant op zondag in Groot-Brittannië

Murdoch wil nieuwe krant op zondag in Groot-Brittannië

Print
Mediamagnaat Rupert Murdoch is van plan om "heel binnenkort" een nieuwe nationale krant op zondag in Groot-Brittannië te lanceren: The Sun on Sunday. Daarmee wil de 83-jarige persbaas de leegte van News of the World Sunday opvullen, de krant die na het afluisterschandaal in juli vorig jaar de deuren moest sluiten.

Murdoch maakte vrijdag zijn intentie aan het personeel van News International, het Britse filiaal van zijn mediarijk. "We gaan de glorieuze erfenis van The Sun vereeuwigen door heel binnenkort The Sun on Sunday te lanceren", aldus de Amerikaanse mogul.

Vrijdag trok Murdoch nog naar Londen voor een crisisvergadering op de redactie van The Sun, waar verschillende journalisten recent werden aangehouden in het kader van een onderzoek naar omkoping van agenten en functionarissen.

Ongerustheid

The Sun "is een deel van mezelf", verzekerde hij aan het personeel. De arrestaties voedden immers de ongerustheid over de toekomst van de meest verkochte krant in Groot-Brittannië (2,5 miljoen exemplaren).

"We respecteren de wet. Illegale activiteiten mogen niet getolereerd worden en dat doen we ook niet", bevestigde hij niettemin. Hij kondigde ook aan dat de journalisten van de tabloid die ten gevolge van de arrestaties geschorst werden, opnieuw aan de slag mogen zolang ze niet aangeklaagd zijn. "Iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen is."

Foto AFP

Nu in het nieuws