1 / 2

Club Brugge verliest, gelijkspel voor Standard in Europa League

In de zestiende finales van de Europa League heeft Club Brugge donderdagavond niet kunnen winnen op het veld van het Duitse Hannover. Het werd 2-1 in de heenwedstrijd.

drombouts

Standard staat er redelijk goed voor na een 1-1 gelijkspel tegen Wisla Krakau. De Poolse ploeg kon in de slotfase nog gelijkmaken.

Anderlecht verloor eerder op de avond met 1-0 op bezoek bij AZ. De terugwedstrijden worden volgende week al gespeeld.

Trainer Christoph Daum koos voor zijn terugkeer naar Duitsland voor de verwachte elf bij Club Brugge met Lestienne opnieuw in de basis en Kujovic in doel omdat de Noor Bakenga en eerste doelman Jorgacevic Europees niet speelgerechtigd zijn.

Club begon vol goede moed aan de partij tegen de nummer zeven uit de Bundesliga, maar het was wel Hannover dat voor het eerste gevaar zorgde. Aanvoerder Cherundolo haalde de achterlijn en legde terug tot bij Diouf, die de bal van dichtbij op reddende engel Figueras trapte. Nog geen minuut later schoot Pinto vanuit de tweede lijn naast het doel van Kujovic.

Hoofdverband

De Zwitser Eggimann ontving het eerste geel van de partij na fel doorgaan op Lestienne. Ook Hoefkens moest eraan geloven na een stevig kopbalduel met Schmiedebach en speelde verder met een hoofdverband.

Iets voor het halfuur zorgde Club Brugge voor de eerste dreiging. Refaelov kreeg de bal in de voeten na balverlies van een verdediger en trapte meteen op de vuisten van doelman Zieler. Figueras kopte vervolgens één van de vele hoekschoppen van Vázquez enkele meters naast.

Nog voor de rust moest Hannover noodgedwongen wisselen. Abdellaoue kon niet verder en werd vervangen door Rausch. De neergemaaide Vázquez werd zelf bestraft met geel nadat hij een kaart vroeg voor Pinto en Refaelov trapte de daaruitvolgende vrije trap over en naast. Net voor de rust kwamen de Duitsers nog even opzetten, maar invaller Rausch schoot de beste kans over de kruising. Zo bleef het 0-0 na 45 minuten.

Tweede helft

Hannover ging meteen op zoek naar een doelpunt in de tweede helft en Kujovic moest zich reppen op een poging van Schmiedebach. De doelman van Club nam daarop iets te veel tijd voor een uittrap en werd beloond met geel door de Portugese scheidsrechter. Enkele minuten later was het plots raak voor Club Brugge. Lestienne kopte een uitstekende voorzet van Stenman voorbij Zieler.

De thuisploeg reageerde meteen, maar Stindl kon niet afwerken. Stenman kwam te laat en haalde Schlaudraff onderuit op de rand van de zestien. Geel en een overgetrapte vrijschop waren het gevolg. Ook Stindl kwam goed weg met geel na een klap in het gezicht van Lestienne. Hannover ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Kujovic duwde een vrije trap vanonder de lat en Diouf kwam te kort om binnen te schuiven.

Afgekeurd

Stindl geraakte de rechthoek binnen voorbij de uitschuivende Figueras en zijn voorzet ging via Donk binnen, maar gelukkig voor Club werd de owngoal afgekeurd voor een vermeende fout op Figueras. Het was slechts uitstel, want invaller Sobiech trapte een kwartier voor tijd de 1-1 binnen.

Hannover ging door en kreeg een erg lichte penalty na een vermeende fout van Donk op Sobiech. Schlaudraff zette met een 'Panenka' de 2-1 op het bord. Club leek niet aangeslagen en Akpala bood Meunier een kans aan, maar die schoot overhaast voorlangs.

Net voor het ingaan van de blessuretijd kreeg Diouf nog een uitgelezen mogelijkheid om de 3-1 te scoren, maar zijn poging ging voorlangs. Ook Kujovic moest zijn kunnen nog tonen op een ultieme poging van Rausch om met een 2-1 uitgangspositie naar Brugge te trekken.

TVDB

Goals: 51' Lestienne 0-1, 72' Sobiech 1-1, 79' Schlaudraff 2-1 (pen) Hannover: Zieler, Cherundolo (76' Chahed), Pogatetz, Eggimann, Pander, Schmiedebach, Pinto (68' Sobiech), Stindl, Abdellaoue (37' Rausch), Diouf, Schlaudraff Club Brugge: Kujovic, Hoefkens, Donk, Figueras, Stenman, Zimling, Van Acker, Vazquez, Lestienne (74' Meunier), Refaelov, Akpala (87' Vleminckx) Ref: Moreira de Sousa

Meer voetbalnieuws