Standard ziet Wisla Krakau in slotfase nog gelijkmaken

Standard heeft in de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij het Poolse Wisla Krakau.

Cyriac zette op het half uur een strafschop om voor de Rouches. Na die penalty moest Krakau overigens met tien verder. Genkov kon in de 88ste minuut echter nog de 1-1 maken.

Felle start

De thuisploeg begon enthousiast aan de match en kreeg al na drie minuten een uitstekende kans via Gargula. Zijn gekruist schot ging echter net naast, en een vrije trap van diezelfde Pool scheerde tien minuten later de lat.

Ook Melikson was er dichtbij maar kwam net te kort om de bal in doel te schuiven, en even later was het Standard dat op een diefje op voorsprong kwam. Czekaj duwde Buyens onderuit in de zestien, penalty en een rode kaart was het zware verdict voor de Polen. Lefgozer Cyriac zette de elfmeter bovendien om met een gedurfde Panenka, goed voor de 0-1.

Tweede helft

Ook met een man minder kwam Wisla als beste ploeg uit de kleedkamer. Genkov en Wilk hadden mogelijkheden maar misten het kader. Aan de overkant zette Tchité doelman Pareiko toch even aan het werk met een bescheiden poging, de ingevallen Batshuayi kwam even later al wat dreigender uit de hoek.

Standard leek gevleid te gaan winnen, maar Genkov scoorde in de slotminuten alsnog de gelijkmaker na een vrije trap van Melikson. Nog niets beslist dus voor de terugmatch, volgende week donderdag (19u) in Luik.

Doelpunten: 27' Cyriac 0-1 (pen), 88' Genkov 1-1 Wisla Krakau: Pareiko, Diaz, Chavez, Jovanovic, Czekaj, Gargula (79' Kirm), Melikson, Wilk, Nunez, Genkov, Malecki (58' Iliev) Standard: Bolat, Goreux (46' Ciman), Felipe, Kanu, Pocognoli, Buyens, Vainqueur, Seijas (82' Bjarnason), Gakpe (70' Batshuayi), Cyriac, Tchite Rode kaart: 25' Czekaj (noodrem) Scheidsrechter: Borbalan (Sp)

Foto Belga

Meer voetbalnieuws