Viering Vanoppen overschaduwd door financiële problemen

In het stadion van voetbalclub Beerschot AC heeft Patrick Vanoppen donderdagavond zijn eerste verjaardag als voorzitter gevierd met de supportersavond 'The Year Of The Bear'.

Vanoppen ging er tijdens zijn zelfverklaarde 'State of the Union' urenlang in gesprek met een driehonderdtal -vaak bezorgde- fans. Daarbij één rode draad: de precaire financiële situatie van de club.

De avond begon ludiek toen Vanoppen het aandelenboek van de club te voorschijn haalde en er de naamswijziging van Germinal Beerschot Antwerpen naar K Beerschot AC in liet schrijven.

Hij kreeg het publiek nog meer op zijn hand toen hij een trouwe supporter liet voorlezen hoeveel aandelen een aantal van de door hem uitgekochte vorige bestuurders als Jos Verhaegen en René Snelders nog in handen hebben (telkens nul).

Debat

Vanoppen pareerde vervolgens in een lang debat tientallen vragen en opmerkingen van fans over het reilen en zeilen binnen de club op financieel, sportief en toekomstgericht gebied. Ook het feit dat Beerschot op dit moment wel erg afhankelijk is van zijn voorzitter kwam ter sprake.

"Momenteel maak ik inderdaad zelf alle keuzes, maar ik wens niet liever dan dat ik mezelf binnen enkele jaren kan wegcijferen", verklaarde hij.

Vanoppen erkende ten slotte dat de financiële problemen van Beerschot nog lang niet achter de rug lijken. Zo kon hij de fans niet garanderen dat het licentiedossier van Beerschot zou worden goedgekeurd en is er voorlopig nog geen opvolger voor shirtsponsor Quick, die daar eind dit seizoen mee ophoudt.

Belga

Foto GMAX

Meer voetbalnieuws