1 / 3

AZ klopt zwak Anderlecht

Anderlecht staat voor een zware opdracht in de zestiende finales in de Europa League. De Brusselse club verloor de heenwedstrijd bij AZ met 1-0. Het was Adam Maher die in de 35ste minuut de enige treffer uit de partij scoorde.

drombouts

Anderlecht, dat de groepsfase in de Europa League met een knappe achttien op achttien had beëindigd, startte zonder Gouden Schoen Matias Suarez. De Argentijn, in zes Europa League-duels goed voor zeven treffers, was de voorbije dagen ziek en begon op de bank. Bij AZ stond Maarten Martens centraal op het middenveld.

Maher

Het was AZ dat het best aan de partij begon, maar Holman trapte al snel over het Brusselse doel. Gaandeweg kwam Anderlecht iets beter in de partij, maar toch was het AZ dat tien minuten voor de rust op voorsprong kwam via Adam Maher, die een voorzet vanop links van dichtbij in doel tikte.

Daarna was de ploeg uit Alkmaar nog tweemaal bijzonder gevaarlijk in de eerste helft, via Holman en Benschop.

Ook na de pauze kregen we - ondanks het inbrengen van Deschacht en Suarez - hetzelfde spelbeeld. AZ bleef baas, terwijl Anderlecht er maar niet in slaagde kansen te creëren. Proto kon zich onderscheiden bij pogingen van Maher en Martens.

Acht minuten voor affluiten kreeg de Belgische competitieleider toch nog een uitstekende mogelijkheid, maar Gillet kopte een knappe voorzet van Mbokani pal op doelman Esteban. Uiteindelijk bleef het 1-0.

De terugwedstrijd in Anderlecht wordt op donderdag 23 februari afgewerkt.

Doelpunt: 35' Maher 1-0 AZ: Esteban, Marcellis, Moisander, Viergever, Poulsen, Maher, Martens, Elm, Beerens, Benschop (76' Altidore), Holman (78' Gudmundsson) Anderlecht: Proto, Wasilewski (90' Odoi), Kouyate, Juhasz, Safari (46' Deschacht), Biglia, Kljestan, Gillet, Canesin (59' Suarez), Jovanovic, Mbokani Gele kaarten: Marcellis, Suarez, Mbokani Rode kaarten: geen Scheidsrechter: Meyer (Dui)

MEER OVER Anderlecht

Meer voetbalnieuws