IJsbeer vraagt aandacht voor energiebesparing bij Vlaamse regering

IJsbeer vraagt aandacht voor energiebesparing bij Vlaamse regering

IJsbeer vraagt aandacht voor energiebesparing bij Vlaamse regering

Print
Een delegatie van de milieubeweging, bouwsector en vakbonden heeft donderdag tijdens een onderhoud met Vlaams minister-president Kris Peeters en minister van Energie Freya Vandenbossche benadrukt dat 'investeren in energiebesparing de beste besparing is' naar aanleiding van de begrotingsherziening.

Uit handen van een 'ijsbeer' en 'bouwvakker' kregen beide excellenties een dossier over de gevolgen van het gebrek aan ondersteuning voor energiebesparende maatregelen.

Concreet vragen de Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, WWF, Greenpeace, Passiefhuisplatform, VIBE, Dialoog, ACV, ABVV, ACLVB, ACW en Arbeid & Milieu om de belastingsaftrek zo snel mogelijk te vervangen door een Vlaamse instrumentenmix die een verregaande energiebesparing in gebouwen garandeert.

Daarbij wil de delegatie een oplossing voor lopende projecten, dat er werk wordt gemaakt van een voorlopersbeleid en een doorgedreven energierenovatieprogramma. Bij de ondersteuning wordt ook bijzondere aandacht gevraagd voor de kwetsbare groepen. Als de Vlaamse regering bij haar begrotingscontrole geen bijkomend geld vrijmaakt voor energiebesparing, dreigt anders het klimaat en de bouwsector in de kou te blijven staan, klinkt het.

Belga

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws