Goor riskeert boete en rijverbod voor overtreding die hij niet beging

Voetballer Bart Goor (KVC Westerlo) leende zijn Porsche 911 uit aan Vincent Van Trier, doelman bij FC Oss. Die vriendendienst dreigt hem zuur op te breken want hij riskeert 330 euro boete en 21 dagen rijverbod voor een zware snelheidsovertreding. Iedereen is het er nochtans over eens dat Goor niet achter het stuur zat, maar aangezien er geknoeid werd met het antwoordformulier van de boete en er tegenstrijdige verklaringen werden afgelegd, draait hij er nu mogelijk toch voor op.

De Porsche van Bart Goor werd op 21 augustus 2010 geflitst in de Gasthuistunnel in Antwerpen. De wagen reed ongeveer 70 kilometer per uur waar een snelheidsbeperking van 30 geldt. Goor kreeg een proces-verbaal in de bus. Op het antwoordformulier dat werd terug gestuurd, viel er naast wat geknoei drie namen te ontwaren: Bart Goor, Vincent Van Trier en die van Pepingen-speler Antoine Nlandu-Masunda.

De drie voetballers mochten het komen uitleggen aan de politierechter. Nlandu-Masunda verklaarde op een vorige zitting dat hij met Goor een week van wagen had verwisseld. Goor moest lange verplaatsingen doen en dan was zijn BMW diesel voordeliger en comfortabeler dan de Porsche. Hij bekende dat hij de overtreding begaan had.

Goor verklaarde op zijn beurt dat hij zijn Porsche gedurende een zestal maanden had uitgeleend aan Vincent Van Trier. Die vertelde de rechter donderdag dat hij de Porsche gewisseld had met de BMW van Nlandu-Masunda.

Ongeloofwaardig

Volgens het openbaar ministerie is de bekentenis van Nlandu-Masunda ongeloofwaardig, omdat zijn versie niet overeen stemt met die van de anderen. Er blijft dus alleen nog het wettelijke vermoeden over dat de overtreding begaan werd door de titularis van de wagen, Bart Goor dus. Die vroeg de vrijspraak.

Vonnis op 23 februari.

Foto: Photo News

Meer voetbalnieuws