Di Rupo over index: "Much ado about nothing"

Much ado about nothing. Zo omschrijft premier Elio Di Rupo de heisa die is ontstaan over het rapport van de Nationale Bank (NBB) over de index.

"Er is geen enkele polemiek over de NBB en de gouverneur", antwoordde de eerste minister donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer aan een rist parlementsleden.

Luc Coene

Woensdag en donderdag ontstond verwondering over het ontwerprapport dat de NBB-gouverneur Luc Coene aan de premier heeft overgemaakt over de automatische loonindexering. Daarin doet Coene een aantal voorstellen om het systeem te hervormen. Volgens de krant De Morgen speelde de gouverneur daarbij soloslim en werd het rapport niet goedgekeurd door het directiecomité van de Nationale Bank.

Volgens de premier is er helemaal niets aan de hand. Hij sloot zijn antwoord dan ook af met een verwijzing naar de bekende komedie van Shakespeare. De federale regeringsleider wees erop dat Coene het ontwerprapport ten informelen titel heeft overgemaakt en dat in onderling akkoord werd beslist om de studie voort af te werken.

Foto: Belga

Nu in het nieuws