Film- en videogroep Bocam wordt vijftig

De film- en videogroep Bocam blaast vijftig kaarsjes uit. Kers op de taart van het jubileumfeest is de organisatie van de galaprojectie van de provinciale filmwedstrijd en het maken van een speelfilm-thriller.

boey jan

Bocam-voorzitter is Toon Verlinden. Hij vertelt dat er in al die jaren in deze filmclub heel wat is gewijzigd, niet in het minst de techniek zelf. "We hebben allemaal nog de 8 mm gekend, later de video tot vandaag de DVD's en de blue ray. Het is niet altijd eenvoudig om bij te blijven. Voor wat oudere leden gaat het soms allemaal wat vlug. Toch kunnen we zeggen dat bijna iedereen van de zowat 35 leden mee is met de nieuwste technieken", weet Verlinden.

Bocam organiseert de galaprojectie omwille van zijn 50ste verjaardag.

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart worden in het Feestpaleis van 10 tot 18 uur de 48 films uit de provinciale filmwedstrijd getoond.

Aquavit

Nadat Bocam eerder een oproep heeft gedaan in de Rupelstreek om acteurs en actrices aan te trekken voor hun jubileumspeelfilm/thriller, is inmiddels ook het scenario volledig rond. De film 'Aquavit' zal 25 minuten duren en gaat aangespoelde lijken en doden her en der niet uit de weg. De acteurs en actrices hebben geen enkele ervaring om voor een camera te werken wat het extra spannend maakt. Toch moeten alle shots op zes dagen, in de week van 25 maart, ingeblikt zijn.

Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio