Frank De Bleeckere mag FIFA-scheidsrechters begeleiden

Frank De Bleeckere is door de Wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als Refereeing Technical Advisor.

Dat houdt in dat de 45-jarige Oost-Vlaming zich onder meer bezig zal houden met de technische begeleiding en ondersteuning van de geselecteerde FIFA-scheidsrechters. Bij de groep van zestien 'advisors' zitten onder meer ex-toprefs als Pierluigi Collina en Urs Meier.

"Ik ben heel blij dat ik onmiddellijk na mijn actieve carrière kan instappen bij een orgaan als de FIFA", verklaarde De Bleeckere aan Belga. "Dat ik bij het adviseren van scheidsrechters betrokken word, beschouw ik als een eer en een grote stap. Dat wijst ook op een vorm van erkenning vanwege de Wereldvoetbalbond. Na een carrière tussen de krijtlijnen volgt er nu één naast de krijtlijnen", klonk het.

"Als je ziet dat ook voormalige toprefs als Pierluigi Collina, Marc Batta, Urs Meier en David Elleray dezelfde functie uitoefenen, kan ik daar alleen maar blij en fier over zijn. Echt concrete informatie heb ik nog niet, maar ik zal de scheidsrechters met mijn ervaring uiteraard zo goed mogelijk proberen bij te staan", aldus De Bleeckere, die op 17 december 2011 een punt achter zijn rijkgevulde scheidsrechterscarrière zette.

Meer voetbalnieuws