1/2

Shopping Stadsfeestzaal viert verjaardag met gratis set DJ Regi

Regi Penxten, bekend DJ en 'Milk inc-gezicht', zal op zaterdag 18 februari een gratis DJ-set draaien in Shopping Stadsfeestzaal Antwerpen. De feestzaal/shoppingcenter viert dit jaar haar vijfjarig bestaan en dat willen ze niet zomaar voorbij laten gaan. Het optreden gaat van start om 16u30.

De originele stadsfeestzaal werd ingehuldigd in 1908. Ze gaf onderdak aan allerlei tentoonstellingen, beurzen, bals, schoolfeesten en andere festiviteiten. In 1983 werd de stadsfeestzaal officieel geklasseerd als monument.

Na jarenlang intensief gebruik vond de stad dat haar feestzaal een nieuwe bestemming moest krijgen. Het bestuur ging dan ook op zoek naar een projectontwikkelaar die de stadsfeestzaal ging restaureren en integreren in een kwalitatief Antwerps winkelcircuit. In september 2000 werd beslist om in zee te gaan met Multi Development. Zij moesten het project realiseren.

In december van dat jaar echter, werd zowat de hele stadsfeestzaal vernield door een zware brand. De geplande herontwikkeling van de site liep hierdoor erge vertragingen op. Het zou uiteindelijk duren tot oktober 2007 voordat de deuren van de Shopping Stadsfeestzaal geopend werden.

Foto Raymond Lemmens

Foto Jan Van der Perre

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio