Crevits over vliegstunt Tom Waes: "Regels moeten gevolgd worden"

Crevits over vliegstunt Tom Waes: Regels moeten gevolgd worden

Crevits over vliegstunt Tom Waes: "Regels moeten gevolgd worden"

Print
Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) vraagt nog bijkomende tekst en uitleg van de Oostendse luchthavenbaas Gino Vanspauwen over de vliegstunt van tv-maker Tom Waes. "De naam Tom Waes interesseert mij minder, ik wil vooral dat de regels gevolgd zijn", zei Crevits in antwoord op vragen van Open Vld-parlementslid Bart Tommelein.

Vorige week ontstond heel wat commotie over een stunt van programmamaker Waes. Die kroop zelf achter het stuur van een Boeing 737 en voerde er zes zogenaamde "touch and go's" mee uit op de luchthaven van Oostende. Luchthavenbaas Vanspauwen ontkent dat hij op de hoogte was van de stunt, maar mediaminister Ingrid Lieten (sp.a) sprak dat al tegen.

'Traingsvlucht'

Ook in de mobiliteitscommissie van het Vlaams parlement deed de bewering van Vanspauwen de nodige wenkbrauwen fronsen. Zo kon sp.a-parlementslid Jan Roegiers de mail op de kop tikken waarin de luchthavenchef aan Jetairfly groen licht gaf voor de betrokken "trainingsvlucht".

"Ten uitzonderlijke titel verleen ik hierbij toelating om op maandag 23 mei 2011 tussen 17 uur en 18u30 plaatselijke tijd een training uit te voeren welke bestaat uit landingen en opstijgingen met een B737-800w", luidt het daarin. "Hierbij verleen ik bovendien toelating om de training door de VRT (of een videoploeg i.o.v. de VRT) te videograferen."

Minister Crevits merkte in de commissie weliswaar op dat tv-zenders wel vaker gaan filmen op de verschillende Vlaamse luchthavens. Toch zal ze Vanspauwen om extra duidelijkheid vragen.

Foto: VRT

.

Nu in het nieuws