Vrouw riskeert internering voor aanranding minderjarige

Een 40-jarige vrouw uit Antwerpen moest zich donderdag voor de strafrechter komen verantwoorden voor het aanranden van een vriendje van haar zoon. Het slachtoffer is 14, maar heeft de mentale leeftijd van een kind van 10 à 12 jaar. Het openbaar ministerie vorderde de internering.

Het slachtoffer bleef in maart 2011 een nacht bij de oudste zoon van de beklaagde logeren. Toen iedereen ging slapen, bleven ze met zijn tweeën achter op de zetel. Het kind vertelde later aan zijn oom dat de vrouw zijn broek had afgetrokken en met zijn geslachtsdeel was beginnen spelen. Hij had gezegd dat ze moest stoppen, maar ze was vervolgens halfnaakt op zijn schoot komen zitten. De oom lichtte de moeder van het slachtoffer in en zij diende klacht in.

De beklaagde ontkende en zei dat de jongen haar gevraagd had om hem oraal te bevredigen, wat ze ook gedaan had. Uit het verslag van de gerechtspsychiater blijkt dat ze theatraal en impulsief van aard is en niet in staat is om haar gedrag te controleren. Ze besefte volgens de procureur niet dat ze over de schreef was gegaan.

De verdediging betwistte dat en voerde aan dat ze na de feiten zelf psychologische hulp heeft gezocht. Haar advocaat vroeg om haar niet te interneren, maar om een voorwaardelijke straf op te leggen.

Het vonnis volgt op 15 maart.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio