Kittel wint in de sprint, Greipel wordt leider in Ronde van Oman

Kittel wint in de sprint, Greipel wordt leider in Ronde van Oman

Kittel wint in de sprint, Greipel wordt leider in Ronde van Oman

Print
Andre Greipel is opnieuw leider in de Ronde van Oman, maar de derde rit kon de Duitser niet op zijn naam schrijven. In een massaspurt moest hij de duimen leggen voor de Duitser Marcel Kittel. "Ik beschouw deze overwinning tegen zoveel grote namen als de eerste grote en geslaagde test uit mijn carrière", aldus ritwinnaar Kittel.

In de sprint hield Kittel onder andere Greipel, Bouhanni, Farrar, Sagan, Boonen, Guardini en Cavendish achter zich. "Enkele rondepunten zorgden ervoor dat Team Sky zijn trein voor Cavendish niet kon opzetten. Zelf wist ik me altijd in het wiel van de wereldkampioen te handhaven."

"Ik kon winnen omdat ik nooit zo snel gespurt heb als in deze massaspurt"
Marcel Kittel

"Ik zette daarna op het juiste moment aan en ik kon winnen omdat ik nooit zo snel gespurt heb als in deze massaspurt. Ik beschouw deze overwinning tegen zoveel grote namen als de eerste grote en geslaagde test uit mijn carrière."

De massaspurt kwam er na alweer een lange ontsnapping met alweer een landgenoot op de voorposten. Een dag na Klaas Lodewyck was het de beurt aan Kevin Hulsmans om zijn vleugels uit te slaan. Onze landgenoot had het gezelschap van Vladimir Isaichev, Simon Clarke en Alexandre Lemair.

De spurtbom gaf vorig jaar al zijn visitekaartje af met vijftien overwinningen

Met de wind op kop boksten ze zich een voorsprong van 3:45 bij elkaar. Verder liet het peloton niet begaan want met Jonas Van Genechten en Roger Kluge offerden Lotto-Besisol en Project 1t4i een mannetje op en het kwam tot de gekende eindsprint. Met de gekende winnaar.

De spurtbom van Project 1t4i gaf vorig jaar al zijn visitekaartje af met vijftien overwinningen waarvan vier in de Ronde van Polen en een in de Ronde van Spanje.

Archieffoto PhotoNews

Meer sportnieuws