Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien in Turnhout

Op zondag 1 april 2012 vindt in Turnhout het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien 2012 plaats.

Toon Verheijen

Het stadsbestuur van Turnhout, Toerisme Turnhout vzw en MechaMusica vzw staan samen in voor de organisatie van de 6de editie van het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien 2012. ‘Open’ betekent dat zowel particulieren als (semi)professionele draaiorgelspelers aan dit kampioenschap kunnen deelnemen.

“Dit jaar viert Turnhout 800 jaar stadsrechten en is onze stad tevens ‘Cultuurstad van Vlaanderen’. Er vinden daarom een hele resem van cultuuractiviteiten van topkwaliteit plaats in en rond de stad. Het verheugd ons dan ook dat Turnhout o.a. gaststad is voor het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien. Tijdens de koopzondag, op 1 april 2012, zal het publiek op heel wat plaatsen in het stadscentrum kunnen kennismaken met tal van kleurrijke orgels in verschillende vormen en afmetingen”

, aldus Astrid Wittebolle (Groen!), schepen van Toerisme. Johnny Claes, voorzitter van MechaMusica, is bijzonder opgetogen dat het B.K. in Turnhout plaatsvindt.

“De vorige edities vonden plaats in Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen. Voor het eerst wordt een stad in de provincie Antwerpen het decor van dit tweejaarlijks muzikaal evenement dat iedere keer opnieuw duizenden bezoekers trekt.”

Wie aan het draaiorgelkampioenschap wenst deel te nemen, kan zich tot eind februari inschrijven via www.draaiorgel.be

. Op dit ogenblik hebben zich al orgeldraaiers aangediend uit de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Luxemburg en Luik.

Foto: huidig Belgisch kampioen Pieter Van Puyvelde uit Hamme zal in Turnhout zijn titel verdedigen.

Toon Verheijen
Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio