Sterke aanwijzingen tegen drie verdachten in kasteelmoord

Na urenlange ondervragingen, ook tijdens de nacht, heeft de onderzoeksrechter in Brugge drie verdachten aangehouden in de zaak van de vermiste kasteelheer Stijn Saelens uit Wingene. Dat meldt het Brugse parket donderdagnamiddag. Twee van hen zijn André en Peter G., respectievelijk schoonvader en schoonbroer van Saelens.

mimeers

De derde man is Pierre S. uit Aalter, een goede bekende van vader G. Woensdagnamiddag pakte het Brugse gerecht zes mensen op voor verhoor. Naast vader en zoon G. ging het om Pierre S. en enkele Tsjetsjenen. De zes werden urenlang op de rooster gelegd.

Ontkenning

De Tsjetsjenen werden na verhoor weer vrijgelaten, de drie anderen werden aangehouden. Dat wijst erop dat de speurders nu wel overtuigende bewijzen hebben tegen de drie. Volgens zijn advocaat Jef Vermassen ontkent André G. elke betrokkenheid en vraagt de man zelfs om een test met de leugendetector.

Een tiental dagen geleden werden vader en zoon G., net als Pierre S., al eens opgepakt, maar na verhoor moest het gerecht hen weer laten gaan. Dat in de voorbije uren enkele Tsjetsjenen na verhoor weer werden vrijgelaten, is opmerkelijk.

Plattegrond

Een tijd geleden immers trof de politie tijdens een routinecontrole in hun auto een plattegrond aan van het kasteel Carpentier in Wingene, waar Stijn Saelens samen met zijn echtgenote en hun vier kinderen woont. In het voertuig vonden de inspecteurs ook een papiertje met daarop de naam van Pierre S.

Lees ook: Speurders zoeken in bos naar vermiste kasteelheer Schoonvader Saelens één van de zes opgepakten bij kasteelmoord

Foto Belga

Nu in het nieuws