Pompen bouwput Casablanca stilgelegd

Pompen bouwput Casablanca stilgelegd

Pompen bouwput Casablanca stilgelegd

Print
Schilde -

De bvba Antwerpse Skibaan - één van de vennootschappen achter Skipiste Casablanca - werd op 7 juli bij vonnis van de rechtbank van koophandel in Antwerpen failliet verklaard.

Hoewel niet enkel de exploitatie, maar ook de renovatie van de skipiste gebeurde via deze bvba, bleven de pompen van de gigantische bouwput aan de Wouwersdreef gewoon voortdraaien.
Maandag liet Electrabel - één van de schuldeisers van bvba Antwerpse Skibaan - de pompen stilleggen.

Dit is niet zonder risico. Doordat de bouwput gelegen is naast de openbare weg, is het mogelijk dat de zijkanten door het grondwater gaan inkalven en dat hierdoor ook de weg zal verzakken. Via een schrijven maande het gemeentebestuur eigenaar Ricky Mollin dan ook aan om de nodige maatregelen te nemen. Voor de veiligheid werd ondertussen al een deel van de weg afgezet.

Ricky Mollin nam dinsdag onmiddellijk de nodige stappen. "Ik heb gedaan wat men gevraagd heeft", zegt hij. "We hebben de put wat opgevuld en een berm gemaakt tegen de kant van de weg om schade te voorkomen."

Hoe het nu verder moet ?

"Ik weet het zelf niet", klinkt Mollin moedeloos. "Al beschik ik over de nodige vergunningen, toch is het door een protestactie - aangevoerd door één buurman - zo ver moeten komen. Ik vraag me af welke zaak dit kan overleven." SeRu

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio