Speurders zoeken in bos naar vermiste kasteelheer

Speurders van de Cel Vermiste Personen zijn donderdagmorgen voor het eerst sinds het einde van de vorstperiode weer op zoek naar Stijn Saelens, de 34-jarige kasteelheer uit Wingene die op mysterieuze wijze verdween. Momenteel wordt een bos uitgekamd in Maria-Aalter, waar één van de verdachten in de zaak een chalet heeft.

ikerremans

Kort na de middag geeft het parket van Brugge nieuwe informatie over het dossier. Allicht wordt dan duidelijk wie en hoeveel van de zes verdachten worden aangehouden die woensdag werden opgepakt voor verhoor.

De zoekactie startte donderdagvoormiddag in een bos niet ver van de riante woning van Pierre S. (62), een van de verdachten in de zaak. De man heeft daar een chalet. Dat werd eerder al eens doorzocht, maar zonder resultaat. Ook de omgeving wordt nu grondig gescreend. Dat gebeurt in samenwerking met de Civiele Bescherming. Mogelijk wordt in de loop van donderdag ook nog op andere plaatsen een zoekactie gehouden.

Pierre S., in het verleden al veroordeeld voor tal van misdrijven, kwam bij de speurders in beeld nadat tijdens een politiecontrole een papiertje met zijn naam erop werd aangetroffen in de wagen van enkele Tsjetsjenen. In dat voertuig lag ook een plattegrond van het Wingense kasteel Carpentier, waar Stijn Saelens samen met zijn vrouw en vier kinderen woont.

S. is een goede bekende van André G., arts in Ruiselede en schoonvader van de vermiste kasteelheer. Zowel de arts, zijn zoon Peter, Pierre S. en vier Tsjetsjenen werden eerder al opgepakt voor verhoor, maar opnieuw vrijgelaten door gebrek aan bewijzen. Het gerecht bleef er echter van overtuigd dat de verdachten wel degelijk iets met de zaak te maken hebben. Nieuwe elementen in het onderzoek zorgden ervoor dat zes van de zeven verdachten woensdag opnieuw werden opgepakt.

Lees ook: Schoonvader Saelens één van de zes opgepakten bij kasteelmoord

MEER OVER Wingene

Nu in het nieuws