Seks & Relaties

5 redenen waarom we steeds extremer sporten

Print

5 redenen waarom we steeds extremer sporten

Steeds meer vrouwen trekken de loopschoenen, fietsbroek of zwembril aan. Maar waarom slaan we met z'n allen zo massaal aan het sporten en worden we alsmaar extremer in onze sportverlangens?

Jeroen Scheerder, professor sportbeleid en sportmanagement aan de KULeuven somt in het weekblad Flair de belangrijkste oorzaken op waarom ons sportgedrag alsmaar extremer lijkt te worden

1) Wanneer we beginnen joggen, lijkt 1 kilometer al ver. Als na verloop van tijd de 10 km ons ook al niets meer doet, beginnen we steeds meer gebeten te worden om nog beter en sneller te lopen. We zoeken andere formules om terug dezelfde tevredenheid te ervaren als in het begin van ons loopproces.

2) Grenzen verleggen lijkt bij ons wel ingecalculeerd te zijn. Grenzen verwateren daardoor.

3) Steeds meer mensen 'geloven' in de goede eigenschappen van sport. Daar waar het vroeger een hobby was, maken er meer en meer mensen een zaak van om sporten als een soort van overtuiging te zien.

4) Bekendheden doen het, dus moeten wij volgen. Door Tom Waes, Saartje Vandendriessche en Evy Gruyaert worden we aangezet om in hun voetsporen te treden.

5) We vinden ons leven alsmaar saaier en eentoniger worden. Sport kan ons helpen om iets 'uitzinnigs' of iets 'extreems' te presteren.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN