Discussie in juwelier loopt volledig uit de hand

Print
Antwerpen - In een juwelier op de Komedieplaats is een discussie met een klant volledig uit de hand gelopen. De winkelbediende raakte zelfs lichtgewond.

Woensdagmiddag, om 15.40 uur, kwam een dame de zaak Manuel Opdenakker op de Komedieplaats binnen. Ze vroeg de winkelbediende naar een halsketting waarop ze in 2010 een voorschot zou hebben betaald. Toen bleek dat de halsketting niet meer voorhanden was, nam de cliënte enkele andere juwelen uit de etalage. De winkelbediende vroeg de vrouw op te houden met zelf spullen uit de etalage te nemen.

Daarop ging de vrouw in de winkel nog andere spullen passen. Ze hield al de tijd de juwelen bij zich, de kettingen hingen om haar hals. Op zeker moment stopte de verdachte een aantal spullen in haar handtas en ze kondigde aan dat ze de winkel zou verlaten.

De winkelbediende probeerde de vrouw te beletten om te vertrekken. Ze kreeg daarbij een elleboogstoot. Het kwam tot een schermutseling tussen de beide vrouwen. De bediende kon een aantal halskettingen en oorbellen recupereren.

Een getuige kwam tussenbeide om de gemoederen te bedaren. De verdachte kwam dan terug de winkel binnen. Ze nam een antieke pot in de winkel en smeet die stuk op de grond.

Inmiddels was de politie verwittigd. De verdachte, een 42-jarige vrouw uit Schilde, werd opgepakt. Op het politiekantoor bleek dat ze in haar kleding nog een halsketting had verstopt die ze had gestolen in de winkel. Die werd aan de rechtmatige eigenaars terugbezorgd.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio