MLD: "Ouders van criminele kinderen moeten kinderbijslag verliezen"

MLD: Ouders van criminele kinderen moeten kinderbijslag verliezen

MLD: "Ouders van criminele kinderen moeten kinderbijslag verliezen"

Print
Ouders van criminele kinderen moeten hun kinderbijslag verliezen. Dat staat in een wetsvoorstel van Laurent Louis (Mouvement Libéral Démocrate) dat straks in de Kamer in overweging wordt genomen.

"Ouders moeten hun kinderen opvoeden, ze mogen de verantwoordelijkheid daarvoor niet afwentelen op de school. De vrijheid om je kinderen op te voeden, maakt de mensen ook verantwoordelijk voor hun kinderen tot ze meederjarig zijn. De kinderbijslag dient nu net voor deze opvoeding", zo meent de MLD.

Dus: als de jeugdrechter al voor de tweede keer criminele feiten van een minderjarige bewezen vindt, dan moet hij automatisch de kinderbijslag opschorten voor vijf jaar.

Naast een schorsing van de kinderbijslag moet de jeugdrechter de ouders ook kunnen veroordelen tot een boete van 12.000 euro of het volgen van een pedagogische cursus.

Louis zou deze regel ook willen opleggen als de kinderen te veel spijbelen, maar omdat dit de bevoegdheid van de gemeenschappen is, beperkt hij zich tot jongeren die criminele feiten hebben gepleegd.

Meer over de stijgende jeugdcriminaliteit vindt U op de expertenpagina van John De Wit.

JDW

Foto Belga

.

Nu in het nieuws