Middelheim gaat op zoek naar lievelings­muziek patiënten

Muziek brengt mensen samen en kan wonden helen. Onder dit motto gaan cultuurcentrum De Kern (Wilrijk), de dienst voor Levensbeschouwelijke Zorg van ZNA Middelheim (Antwerpen) en drie muzikanten op zoek naar de lievelingsmuziek van patiënten van het Middelheim.

Eerst gaan de artiesten in dialoog met de patiënten om hun muziekvoorkeur te achterhalen. Daarna volgt een intiem optreden.

Overtuigd van de heilzame werking van muziek trekken muzikanten Katleen Scheir (The Golden Glows), John Pale (Radio Muzak) en Maarten Scheir (Ambrassband) naar de revalidatieafdeling van het Middelheim. Zij menen dat muziek noodzakelijk is voor ontspanning en afleiding. Katleen Scheir: "Een ziekenhuisomgeving weegt zwaar door op je geest. Muziek kan een beetje emotionele steun bieden."

Het is niet de eerste keer dat De Kern en de dienst voor Levensbeschouwelijke Zorg van ZNA Middelheim samenwerken. Vorig jaar konden organiseerden ze al een klassiek concert voor een 70-tal patiënten. De Kern organiseert ook regelmatig voorstellingen op de campussen van de Universiteit Antwerpen, in Wilrijkse dienstencentra, bibliotheken, et cetera

.

Praktisch

Op 21 februari tussen 10 en 12 uur zullen de artiesten eerst in gesprek gaan met de patiënten over hun lievelingsmuziek. Vervolgens zal op 1 maart om 14 uur het concert plaatsvinden in een zaaltje op de revalidatieafdeling van het Middelheim. Het concert zal nog eens plaatsvinden op 24 maart om 14 uur in het auditorium van het Sint-Augustinusziekenhuis. Dit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het palliatief zorgcentrum Sint-Camillus te Wilrijk.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio